Pakket de ruimte met kaarten voor de Beebot

Share

De Bee-Bot en het leespakket over de ruimte.

In leespakket de ruimte zitten 24 verschillende leeskaarten. Deze kaarten 15 x 15 cm en passen in de transparante pocket matten die bij de Bee-Bot horen. Het voordeel van deze mat is dat je bij elk thema nieuwe werkvormen kunt bedenken. Ik gebruik ze voor lezen, maar voor rekenen zijn ze ook goed te gebruiken. 

De Bee-Bot is een kindvriendelijke programmeerbare bij/robot. De kinderen kunnen al snel het bijtje zelf bedienen met de 7 knoppen die bovenop de bij zitten. De kinderen programmeren een route die de bij moet lopen. Deze route kunnen de kinderen zelf bedenken. Komen de kinderen op een kaartje, dan lezen ze de woorden. Deze kaarten bevatten veel spellingscategorieën. Leuk om in te zetten tijdens een leescircuit.

 

Je kan er ook voor kiezen om de kaartjes in het klein uit te printen. De kinderen pakken een kaartje en sturen de bij naar de grote kaart die in de mat zit. Als de robotbij op het plaatje komt, lezen de kinderen de woorden die daarop staan.

Het leuke aan deze mat is dat je deze mat gelijk aan twee kanten kunt gebruiken. Ik stop hier dan ook gelijk andere kaartjes in. De kinderen kunnen kiezen welke kant van de mat ze spelen. 

Deze kaarten zitten in het pakket over de ruimte. Werk je niet over de ruimte, dan kun je de kaarten natuurlijk ook gebruiken.

Ook in het rekenpakket zitten kaarten voor de Bee-Bot. Benieuwd naar de pakketten: KLIK HIER

           

Share