Share

Piratenpakket kleuters

Een prachtig pakket voor kleuters met 15 spellen over piraten. De kinderen oefenen met tellen, geldrekenen, getalbegrip, samenspelen, beweegkaarten, woordenschat, rekenbegrippen etc. De spelen zijn te gebruiken voor zowel de jongste als de oudste kleuters.  Dit pakket bevat 93 pagina’s. Na betaling kun jet pakket direct downloaden en printen. Er wordt dus geen pakket opgestuurd.  Je kan het pakket binnen 200 dagen downloaden.  Bij elk spel staan speltips en een uitleg hoe je dit spel kunt spelen. 

5.00 incl btwToevoegen aan winkelwagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welke spelletjes zitten erin het pakket:

Spel 1:

Knijpkaarten. Voor dit spel heb je knijpers nodig. De kinderen tellen de piraten. Ze maken de knijper vast aan het goede cijfer. Je kan eventueel een stip op de achterkant zetten bij het goede antwoord.

 Spel 2:

Domino. Knip alle kaartjes uit. Begin bij start en kijk naar het plaatje aan de rechterkant. Zoek nu hetzelfde kaartje en leg het aan.

Spel 3:

Zoek de verschillen. Als de kaarten gelamineerd zijn, kunnen de kinderen met stift een rondje zetten om het verschil. Hoeveel verschillen kunnen de kinderen vinden? Er zit een antwoordenkaart bij.

Spel 4:

Doolhof. In het doolhof kom je op de route afbeeldingen tegen. De kinderen noemen de afbeeldingen op die ze tegenkomen.

Spel 5:

Memory. Knip de plaatjes uit. Lamineer ze. Leg ze omgekeerd op tafel. Om de beurt mogen de kinderen 2 plaatjes omdraaien. Zijn ze hetzelfde, dan mag het kind ze houden.

Spel 6:

Knijpkaarten. Voor dit spel heb je knijpers nodig. Ze kijken naar het woord onder het plaatje en zeken hetzelfde woord ernaast op. Ze maken de knijper vast bij het goede woord.

Spel 7:

Een paar leuke werkbladen. De opdracht staat erop.

Spel 8:

Beweegkaarten. Knip de kaarten uit. Doe ze in een leuk bakje en lees af en toe een kaart. De kinderen voeren de activiteit uit die op de kaart staat.

Spel 9:

Ganzenbord met geld. Je hebt voor dit spel een dobbelsteen nodig. De kinderen starten met 5 munten. Als ze gegooid hebben en op een vakje komen, staat op het vakje of ze munten mogen pakken (+) of dat ze munten moeten inleveren (-). De kinderen kunnen hun munten ook inwisselen voor briefjes. Wie heeft aan het eind van het spel de meeste geld? Handig om het spel op A3 uit te printen. De piratenpoppetjes die je kunt vouwen, kun je als pion gebruiken.

Spel 10:

Puzzels. Knip de puzzel in stukken. De kinderen maken de puzzel. Er zijn 2 puzzels van 5 stukken en 2 van 10 stukken. De kinderen kunnen de puzzel opplakken, maar als je ze lamineert, dan kun je het spel vaker laten spelen.

Spel 11:

Ganzenbord. Voor dit spel heb je pionnen en een dobbelsteen nodig. Komen de kinderen op een bom, dan slaan ze een beurt over. Komen ze op een papagaai, dan mogen ze nog een keer gooien. Handig is het om het spel op A3 af te drukken.

Spel 12:

Dobbelspel. Voor dit spel heb je 2 dobbelstenen nodig voor elke speler. Elke speler krijgt een kaart. In het midden liggen alle munten. Je kan natuurlijk ook knoopjes gebruiken. De kinderen gooien met de dobbelstenen. Wie het hoogste gooit, mag een muntje op zijn kaart leggen. Wie er het eerst zijn kaart vol heeft, heeft gewonnen. Je kan het spel makkelijker maken door te gooien met 1 dobbelsteen of met een dobbelsteen die maar 1 tot en met 3 stippen heeft.

Spel 13:

Bingo. Elk kind krijgt een kaart. Er kunnen 7 kinderen meedoen aan dit spel. Eén kind krijgt een kaart met alle plaatjes. Elke keer noemt dat kind een plaatje op. Wie dat plaatje ook op zijn kaart heeft staan, mag een kruis zetten door het plaatje. Wie heeft als eerste de kaart vol?

Spel 14:

Voor dit spel heb je knijpers nodig. Op de knijpers schrijf je de cijfers 11 t/m 20. De kinderen tellen de piraten en maken de goede knijper met het getal aan de kaart vast.

Spel 15:

Getallenkaarten 1 t/m 20. Je kan de kaarten ophangen in de goede volgorde. Je draait een kaart om, welk kaart is dat? Kunnen de kinderen het raden? De kinderen krijgen een kaart. Ze lopen rond en komen iemand tegen. Ze zeggen wat erop hun kaart staat en ruilen hun kaart. Pak 2 kaarten, op welk kaartje staan meer of minder piraten. Neem de piratenmuntjes erbij en leg er evenveel muntjes bij als er piraten op het eiland zijn. Etc.

Share