Voetbalplaatjes

Share

Een aantal jaren geleden had Albert Heijn ook van deze leuke voetbalplaatjes. Je kan ze natuurlijk in het boek plakken die je kan aanschaffen, maar ik had ze toen gebruikt voor op de getallenlijn. Nu er weer voetbalkaartjes zijn bij Albert Heijn, gaan we het weer doen. Ik heb gelukkig een hele stapel.

Met de kinderen hebben we het eerst gehad over de getallenlijn en liet ik de meetlat zien. Die hebben we uitgebreid besproken. Op een rol behangpapier maakte ik een grote lijn en verdeelde die al in strepen. De kinderen hebben de cijfers 10 t/m 250 erop geschreven met sprongen van 10.

De kinderen pakken een kaartje. Lezen het getal en zoeken waar die hoort op de getallenlijn. Ze mogen het plaatje erboven of eronder plakken. Met een lijn maken we het plaatje vast aan de getallenlijn.

Ik heb een groep 2/3. De kinderen waren erg enthousiast. We gaan de komende dagen hiermee verder.

Share