Zelf memorie maken

Share

Een hele leuke en simpele memorie die de kinderen zelf kunnen maken. Je hebt een groot vel papier nodig en plastic bekertjes. Je tekent rondjes op het papier, of je trekt het bekertje om. In de rondjes maken de kinderen zelf een som. Daarna schrijven ze in een ander rondje een andere som met dezelfde uitkomst. Dus bijvoorbeeld: 4 + 5 en 6 + 3.

Zo bedenken de kinderen steeds sommen. 6 + 6 en 4 + 8 etc. Daarna de bekertjes op de rondjes met de sommen neerzetten. Elk kind mag er steeds twee omdraaien. Is het antwoord hetzelfde, dan mogen ze de bekertjes houden. Makkelijk aan te passen aan elk niveau.

Ken je trouwens het nieuwe zomer werkboekje al?

Een vrolijk werkboekje vol met reken- en lees werkbladen voor groep 3 of het eerste leerjaar.

Of het voetbalpakket?

Er zijn trouwens al aardig wat leuke dagritmekaarten op de site.

Share