Loop dictee

Share

Bij mij in de klas vinden ze een loop dictee fantastisch. Ik maak van het woorddoeboek van Lijn 3 een kopie op A3 papier. In het woorddoeboek staan plaatjes van woorden die de kinderen geleerd hebben. Natuurlijk kan je ook eigen plaatjes gebruiken.

De plaatjes knip ik los en prik ik met een punaise in de muur op de gang. De kinderen pakken hun schrift, potlood en hakkaarten en kunnen beginnen.

Ze lopen naar de gang, zoeken een plaatje. Komen weer terug in de klas, springen in de hoepels het woord. Hakken het woord aan hun tafel en schrijven het woord op. Bij mij moeten ze ook voor het woord de of het voor het woord schrijven. En de volgende dag? Doen ze het gewoon weer. Ik hang er weer wat extra woorden bij, want dit vinden ze fantastisch.

Kennen jullie het nieuwe Sinterklaaspakket al?

https://wegvanonderwijs.nl/sinterklaas/
Share