Overzicht van alle pakketten

Share

Overzicht van alle pakketten

Er komen steeds pakketten bij. Ik ben de pakketten gaan maken, omdat ik spelenderwijs de kinderen aan het lezen en rekenen wil hebben. De kinderen moeten oefenen met de aangeboden doelen en dat doen ze samen. De kinderen helpen elkaar. Een aantal spellen kunnen buiten ook gedaan. Van stil zitten hou ik niet en de kinderen ook niet. Ik vind het leuk om betrokken kinderen te zien, met shining eyes. Als je op de foto klikt, kom je op de pagina voor meer informatie. 

Leespakketten 

Er zijn 2 complete pakketten voor het leren lezen in groep 3. Eén sluit aan bij Lijn 3 en de ander bij Veilig Leren Lezen. Een pakket bevat dezelfde doelen, zodat de kinderen met de nieuwe doelen aan het oefenen kunnen.

   

Leespakketten rond een thema

Zo heb je bij het thema piraten, de ruimte en dinosaurussen ook pakketten. In enkele pakketten zitten kaarten voor de Bee bot in.

Spellingpakketten

Spelling wordt niet alleen gegeven in  groep 3, dus deze pakketten kunnen ook gebruikt worden voor de hogere groepen. Tweetekenklanken, het b,d en p pakket, verkleinwoorden, draaischijven en open en gesloten lettergrepen zijn de pakketten die er nu zijn. Het leuke is dat de kinderen die verder zijn, ook verder kunnen gaan.

Rekenen in groep 3

Werk je vanuit doelen, of zoek je rekenspelletjes die aansluiten bij de methode dan heb je hier 6 pakketten die een jaar kunnen vullen. 

 

Rekenpakketten per onderdeel

Verliefde harten, dubbelen en bijna dubbelen en splitsen. Het pakket splitsen bestaat uit splitshuizen die je groot kunt ophangen in de klas. Natuurlijk gelamineerd. De kinderen kunnen met stift erop schrijven en weer later afvegen.

Redactiesommen

De redactiesommen zitten in een powerpoint. Elke dia is een een klein verhaal, waarin een som verstopt is. Kunnen de kinderen herkennen. Speel het uit, laat ze het tekenen, leg het met blokjes en kijk of ze weten welke som erbij hoort.

Seizoenen

Ook bij de seizoenen zijn er pakketten. Van thema winter is er zelfs een reken- en leespakket. 

Kleuterpakketten

Voor kleuters zijn er 2 pakketten vol met spelletjes. Het zomerpakket en het piratenpakket.

Bee Bot

Voor de Bee bot zijn er nu ook pakketten. Ik maak de kaarten voor de transparante mat. Bij de mat zitten verschillende kaartjes met opdrachten, zodat meerdere groepen ermee aan de slag kunnen. Bee bot ijsjes is klaar en voor de Bee bot piraten, moet ik de opdrachtkaartjes nog maken.

Share