Bee bot ijsjes kaarten

Share

Bee bot 

Voor de zomer heb ik kaarten gemaakt voor de transparante map en daarbij ook nog 6 verschillende opdrachtenkaartjes bij ontwikkeld.

4.50 incl btwToevoegen aan winkelwagen

Bediening Bee bot

De Bee bot is een onwijs leuke robot. Je kan de robot namelijk programmeren. Op de robot zitten knoppen waar je hem mee kunt besturen. Mocht je deze kaart willen downloaden, dan klik je op de afbeelding.

 

Matten

De Bee bot rijdt vaak op een mat. Er zijn veel verschillende matten te koop, die allemaal erg leuk zijn. Deze matten zijn kant en klaar. Het leuke vind ik de transparante mat met 24 vakjes. In deze vakjes kun je namelijk je eigen kaarten stoppen. Bij die kaarten maak je dan opdrachten. Zo pas je het makkelijk aan de belangstelling/thema en het niveau aan. Voor de zomer heb ik dit pakket gemaakt. In het pakket zitten 24 afbeeldingen van ijsjes, met daarnaast enkele euromunten. Deze kaarten knip je uit en in elk vakje van de transparante mat, doe je een kaart.

Tevens vind je in het pakket 6 verschillende oefeningen. Oefeningen die gedaan kunnen worden in de groepen 1 t/m 4. De kaartjes met de opdrachten hebben steeds een ander formaat, zodat je makkelijk de kaartjes bij elkaar kunt houden. Ik doe er altijd een badstof haar elastiekje om, dat blijft goed zitten. De opdrachten kan je aanpassen aan het niveau. Het handige is, dat deze mat dan in verschillende groepen kan gebruiken worden. Je pakt gewoon de opdrachtkaartjes die bij jouw groep horen.

 Opdrachtkaarten

De opdrachtkaarten die erbij zitten zijn:

1.

24 kaartjes met verschillende bedragen. Een kind pakt een kaartje en brengt de Bee bot naar een ijsje van 65 eurocent. De kinderen moeten goed de munten tellen bij het ijsje. 

2.

20 kaartjes met steeds 2 afbeeldingen van ijsjes. Breng de Bee bot eerst naar het ene ijsje en vervolgens naar het andere ijsje. Kunnen de kinderen de route in één keer programmeren? En hoeveel kosten deze ijsjes samen?

3.

24 kaartjes met één ijsje erop. Eén kind pakt een kaartje en beschrijft het ijsje. Kan het andere kind het ijsje vinden? De kinderen kunnen ook 2 of 3 kaartjes pakken en een route maken hoe de Bee bot geprogrammeerd moet worden.

  

4. 

16 opdrachtkaartjes. De kinderen lezen het kaartje en gaan vervolgens de Bee bot naar de ijsjes programmeren.

5. 

17 opdrachtkaartjes met bedragen met het euroteken. De kinderen lezen het bedrag en brengen de Bee bot naar een ijsje met dat bedrag.

6.

10 opdrachtkaartjes. De kinderen kiezen zelf een ijsje waar ze naartoe rijden. Ze tellen het bedrag wat erbij staat en kijken of ze moeten bijbetalen of dat ze geld terugkrijgen. Kunnen de kinderen ook vertellen hoeveel geld ze tekort komen of hoeveel ze moeten bijbetalen?

 

Leuk te gebruiken bij:

 

4.00 incl btwToevoegen aan winkelwagen

 

10.00 incl btwToevoegen aan winkelwagen

 

 

 

Share