Wenochtend voor groep 3

Share

Wenochtend

Deze week kwamen de nieuwe groep 3 kinderen een uurtje wennen bij mij. Twee jongetjes waren al een keertje geweest, want één van hen vond het toch wel heel spannend. Wat ga je doen is toch altijd weer even de vraag. Ook op Facebook werd die vraag regelmatig gesteld. Op school werken we met Lijn 3 en die heeft een speciale wen les voor kleuters. Je kan een boekje printen voor de kinderen met daarin erg veel werkbladen en wat informatie voor de ouders. Helaas ben ik geen fan van werkbladen en werken we op school ook niet met de werkboeken, dus ik wilde voor wat anders kiezen. Ik had alle letters van het letterbord afgehaald en nam die letters op een gegeven moment in mijn hand. Deze letters gaan we leren, vertelde ik. Dit kleine stapeltje en als jullie deze letters allemaal kennen dan kunnen jullie lezen. Twee letters haalde ik vervolgens eruit. De i en de k. We hebben het over deze letters gehad en al gauw konden de kinderen het eerste woordje lezen ‘ik’. De letters hebben we op het letterbord geplakt en zo konden ze gelijk zien dat als we een letter hadden besproken, dat die op het bord kwam te hangen. Ik vertelde nog even duidelijk dat als het letterbord vol is, ze dan ook alle letters hadden gehad. Kinderen weten dan ook dat er niet meer letters zijn. Het houdt een keertje op. Vervolgens mochten de kinderen zichzelf tekenen en het woordje ‘ik’ erbij schrijven. Aan het eind nog even een verhaaltje en zo vloog dat uurtje voorbij. Trots gingen ze met hun tekening en het zelf geschreven woordje  ik’ naar de klas. Het is altijd toch weer spannend, voor de kinderen maar ook voor mij. 

Wil je meer weten over de leesspelletjes die er zijn voor groep 3?

Lezen met thema’s (Lijn 3) of lezen met kernen (Veilig Leren Lezen) klik dan even op de volgende link: 

http://wegvanonderwijs.nl/thema/ 

http://wegvanonderwijs.nl/lezen-met-kernen/

 

Share