Gaan we weer buiten rekenen of schrijven, juf?

Share

Wat is het toch leuk om buiten les te geven. De kinderen vragen er ook om in de klas. Rekenen en schrijven kan zo makkelijk op het schoolplein. Hoeveel fietsen staan er eigenlijk op het schoolplein? Zullen we eens schatten? Op het bord maak ik een getallenlijn en schrijf hun namen bij het getal. Daarna gaan we naar buiten en gaan we alle fietsen tellen. We telden er 134. Toen gingen er twee meiden op hun fiets weg. Dus kwamen we op 132 fietsen. Terug in de klas vergelijken we de antwoorden. Hebben we allemaal 134 fietsen geteld? Juf, heb je ook die fiets met bloemen geteld en dat hele kleine fietsje? De volgende les zullen we gaan kijken of er nu evenveel fietsen staan of zijn het er nu meer of minder. Schrijven? Ook dat is zo leuk. Stoepkrijt mee en de woorden schrijven die ze geleerd hebben. De stickers die bij de methode horen kan je ook opplakken op de grond en schrijven maar. Echt genieten als je: komees (koolmees), ik ben blei, slagroom of eskiemoo ziet staan.

Share

Geef een reactie